Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2020 09:05 - Единственият път към свободата
Автор: narodovazpitatel Категория: Политика   
Прочетен: 1246 Коментари: 9 Гласове:
2

Последна промяна: 12.06.2021 06:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Пътят към свободата минава през образуване на Национална Кръгла Маса за Декомунизация, която да изключва престъпниците в управлението от 1944 до 2021, както и недопускане на членовете на техните семейства и всякакви свързани с тях лица.

  Всеки доброволец български гражданин, който не е членувал в партии, и не произхожда от семейство на партийни функционери, ще има право да участва в образуването на новата Национална Гвардия за обезпечаване на Декомунизацията на България.

  Първо, ще се блокира дейността на Парламента, Президентството, Министерски съвет, Съда, Прокуратурата, Армията, цялата държавна и общинска несменяема номенклатура, БНТ и БНР за 6 месеца. През това време всички служители ще бъдат с отнети служебни правомощия и отказан достъп до административните сгради (държавни и общински).

Второ, ще се извадят досиетата на всички участвали в така наречения "преход".   Всички български граждани, притежаващи лична карта ще могат да се явят и вземат участие в сортирането на документацията на площада пред Народното събрание при заснемане на процеса от специално назначени оператори, отговарящи за качеството на видеоматериалите пред Кръглата Маса , което ще бъде публично излъчвано и от Националната телевизия.
 
Следва сформиране на разследваща Национална съдебно-ревизионна комисия, състояща се от неполитизирани български граждани с юридическо образование при съдействието и консултацията на политически затворници, жертви на престъпния тоталитарен режим до 1989 и след това.
В тримесечен срок, всички членове на държавната и общинска администрация, НПО-та, известни частни и юридически лица трябва да бъдат проверени за съпричастност към партиите управлявали България в периода 1944 - 2021. 

  Ще се отправят поименни покани до всеки бг гражданин, който е грамотен и може да даде принос в Декомунизацията провеждана от Националната Кръгла Маса, чрез доброволно участие в заседанията и обработването на архивите, за срок от минимум 1 седмица.

  Ще се създаде публичен електронен регистър с 24 часов достъп на всеки български гражданин, съдържащ издадените становища и опис на имуществото, чуждестранни и местни банкови сметки, както и всички авоари на лицата участвали пряко и непряко в управлението на България от 1944 до 2021

  Ще се инсталират електронни билбордове във всяко населено място с население над 5000 души, с цел информиране на гражданите.

  След конфискацията на незаконно придобитото имущество, ще се създаде публичен фонд разпределен по общини.

  Всички български граждани ще подпишат декларация, че се задължават да отправят предложения за управлението на местните фондове, които ще се регистрират и ще бъдат публични.

  Националната гвардия на конкретната община ще има правомощия само в рамките на населеното си място.

Всеки от членовете и ще е с временен мандат от 3 месеца, като ще подлежи на публична ревизия всяка седмица за преценяване и одобряване на личната му отговорност. Задължава се също да носи камера на тялото си при изпълняване на служебните си задължения, за да се гарантира липсата на всякакво насилие спрямо гражданите.

При установена злоупотреба със служебно положение придружена с прилагане на неоправдано насилие, водещо до накърняване правата на бг гражданин, членът на гвардията автоматично подлежи на лишаване от свобода за срок от 6 до 12 месеца, без право на обжалване.   

Паралелно с процеса на  разследване ще тече процес на създаване на нова конституция и Национална схема за материална компенсация и овъзмездяване на гражданите пострадали от репресивния държавен режим в периода 1944 - 2021.
Ще се изработи Национална стратегия за помирение.

В нея ще залегнат принципите  за отхвърляне на всички тоталирни форми на управление.

    Правото на всеки бг гражданин да получи безвъзмездно лична земеделска собственост за да осигури препитанието на семейството си.

  Правото на блокиране дейността на общината при съмнение в отчетността на обществените ресурси.   Правото и задължението да притежава огнестрелно автоматично оръжие. Което ще бъде гаранция за неприкосновеност на неговата собственост.

  Отмяна на всички данъци, такси и всякакви вземания.   Премахване на Централната банка и поставяне под надзор всички частни финансово кредитни институции. Забрана за приемане в залог и ипотеки на жилища, които са единствени за гражданите.

  Създаване на публичен земеделски фонд за безвъзмездно финансиране на агрокултурни и животновъдни ферми за български граждани, желаещи доброволно коопериране с цел производство на хранителни стоки и продукти, които ще бъдат дарени на местни общински болници, старчески домове, деца без родители, инвалиди и хора с ментални заболявания, които не могат да се грижат  сами за прехранатата си.

  Средствата от конфискацията - настояща и бъдещи, ще бъдат разпределяни единствено между общините. Чийто контрол ще се осъществява пряко от всеки български гражданин, чрез публичен електронен регистър.

Половината от тях, задължително ще бъдат изразходвани за възстановяване на местните болници, санаториуми и здравни заведения, както и за лечението на хора в тежко материално положение.

  Другата половина ще се изразходва за привличането и обучаването на ново поколение медицински специалисти чрез безплатно академично обучение и образователни курсове.

  Общините ще получат автономност да избират местните си съдии, полицаи, учители, духовници и гранични охранители и митничари. Всички те ще бъдат задължени да носят миниатюрни служебни камери на тялото си, които няма да имат право да изключват, и чиято дейност ще се излъчва и записва онлайн в специален общински сървър. 

Всички държавни и общински служители от 1944 до 2021, както и свързаните с тях лица по пряка и съребрена линия до 9-та степен - са нелегитимни и неизбираеми доживот.   

Това е пътят на единствената справедливост.



Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Това са врели- некипели,
16.08.2020 09:48
нелепици, щуротии.

В България става САМО това, което реши Народното събрание!
цитирай
2. dobrodan - Не сте разбрал същината на проблема, млади приятелю.
16.08.2020 10:06
Българинът няма абсолютно нищо против измамата, корупцията, лъжата, облагодетелстването от властта.
Той иска да е така. И да е най-отгоре. Всеки един (за себе си гарантирам обратното, за никой друг не мога).
Всеки един тайно се отъждествява с тези, които плюе и хули. Подменя собствената си идентичност с тяхната и си мечтае да ги премахне, ЗА ДА СЕДНЕ НА ТЯХНОТО МЯСТО.
Causa perduta.
Не е само в България това, тенденцията е световна.
Цялата ви стройна конструкция ще рухне при първия опит да получите външен заем.
Не е да не съм съгласен с Вас. Просто сте закъснял с около сто години. За съжаление.
цитирай
3. elizabethborislavova - наивно
16.08.2020 11:08
и неприложимо
цитирай
4. narodovazpitatel - Питай българина как нещо няма да стане...
16.08.2020 11:57
apostapostoloff написа:
нелепици, щуротии.

В България става САМО това, което реши Народното събрание!


Точно заради това трябва да се въведе електронно гласуване и законите трябва да бъдат приемани само след гласуване на гражданско предложение и откриване на официална анкета на сайта на парламента.

Гласуването да става чрез персонална идентификация съхранявана в общински и национален сървъри, и изискване за съответният закон или предложение с обществена значимост да бъдат одобрени от 75% от гражданите с избирателен ценз.

Депутатите да имат само административни функции като IT специалисти.

Те няма да имат право да внасят законопроекти, а само ще отчитат, регистрират и заверяват това предложение, което е набрало 75% от гласовете на българските граждани, тоест всички над 18 годишна възраст, които не са поставени под доживотно запрещение от Националната Кръгла Маса и сформираната от нея Национална съдебно-ревизионна комисия за лустрация и разследване на престъпленията на българската държавна и общинска администрация в периода 1944 - 2020.

Около 1 милион ще бъдат блокирани доживот от право на участие и още около 500 хиляди деликтно свързани с тях лица, преки и косвени съучастници.

За легитимни избиратели и вносители на закони и други електронни предложения ще бъдат признати останалите 4 милиона.

Но само в случай, че са чисти. Тоест, тези които никога не са имали съприкосновение с престъпните държавни и общински служби, БНТ, БНР, и медиите, в които са работили служители на БКП, ДС от 1944 насам.
Както и тези, които никога не са били част от приемствената номенклатура в периода 1989 - 2020.

цитирай
5. dobrodan - Братко, недей. Виж какво пишеш:
16.08.2020 12:14
Депутатите да имат само административни функции като IT специалисти.

Ти депутат да вдява нещо от IT виждал ли си?

За легитимни избиратели и вносители на закони и други електронни предложения ще бъдат признати останалите 4 милиона.

Очакваш баба, дядо или Гърга Мангау да ти внася законопроекти? И да ги одобрява или отхвърля?

Явно наистина си още прекалено млад. Етапът на гнева не ме напусна повече от 20 години, разбирам те.

Това, което искаш да стане, ако стане, ще се видиш в чудо. Ти самият, за останалите даже не отварям дума.
Когато премахнеш всичкото "кажат как няма да стане", ще остане "как може да стане". Отворих ти работа за два живота време.
За да разбереш, че по съвсем прозаични причини няма как да стане.
Промяната трябва да започне вътре от нас. Ти си изгрял, браво, отлично. Може би има едно хиляда още човека като теб. Капка в морето.
Имам едно питане, малко интимно се получава, но виждам, че си смел човек.
Ще можеш ли да се опазиш от евентуално бъдещо покваряване, ако получиш властта?
Ще можеш ли да опазиш приятелите си да не прекрачват дадените обещания пред народа?
С какво би гарантирал всичкото това?
Преди няма и хиляда години царете са разменяли децата си за заложници към двете страни, един с друг. Който наруши договора - шат на патката главата.
ТИ МОЖЕШ ЛИ ДА НАПРАВИШ ТОВА?
цитирай
6. 1997 - Предполагам "кръглата маса" ще определя "престъпниците в управлението от 1944 до днес, както и недопускане на техните семейства и свързани лица&
16.08.2020 12:27
и участващите могат да са съдени или да не са съдени. За тях може да има обвинителни статии и предавания или да няма. НО във всички случаи не са Осъдени. Осъдените си имат ограничения по закон.
Така вместо ЗАКОНОВА държава ще станем КРЪГОВА държава или МАСОВА, или КРЪГЛО МАСОВА държава.
Е, аз не искам такава държава. Минус.
цитирай
7. apostapostoloff - Никога и по никакъв начин не бива да се разрешава
16.08.2020 16:10
електронно гласуване. То противоречи на Конституцията. Това първо.

Второ: всички допитвания, референдуми и плебесцити и пр. трябва веднъж завинаги да бъдат забранени!

Ще питаме Сульо и Пульо за бъдещето на ядрената енергетика. А Сульо и Пульо не могат да си избършат дирниците.

Необразован и глуповат въздухар сте, не пишете за неща, които не разбирате. Такива като вас нямат работа вполитиката. Тя се прави и ще се прави само и единствено в Народното събрание.

От такива като вас НЯМА НИКАКВА НУЖДА!
цитирай
8. bojil - Отлични предложения- подкрепям ги ...
16.08.2020 21:43
Отлични предложения- подкрепям ги веднага! Имам само една забележка- изразът "Български граждани" трябва да се замени с "Българи родом",и всичко ще бъде наред! :)
цитирай
9. kossef - Тези, които ти противоречат, макар и възхищавайки се от младостта ти ...
17.08.2020 07:54
и младежкият ти заряд за промяна, са по-скоро едни лениви дъртофели със самочувствие на учителници. По времето на комун битието ни, така се наричаха учителите, между които тук-там мъже. Тукашната учителница аПостол, откакто е поднемладял, доста често си се забърсва изотзад, не му се връзвай. Както и на тия - дето нямат вяра, дори на себе си... Правилен е пътят за пълна елиминация на досегашните полит боклуци. И на наследниците им от семействата им... Няма да е леко нито скорошно постижимо... По отношение как и с кого ще се "договорира", този нелек път за изпълнение на целта, не се вслушвай в укорите, че българите са неуки, измекяри, предатели, незнаещи какво искат или искащи, алегорично, майка си и баща си... Дерзай, приятелю, с такива като теб съм. И аз дъртофелника. Който, ако се наложи, все още може да "начука канчето", със сопа, поне на един зомбиран опортюнист на Промяната. Действайте, млади хора. За бъдещето си, и на децата ви...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: narodovazpitatel
Категория: Политика
Прочетен: 218055
Постинги: 92
Коментари: 113
Гласове: 139
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930