Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2020 03:13 - "Демократчето'' Иво Прокопиев - комунистическа рожба
Автор: narodovazpitatel Категория: Политика   
Прочетен: 688 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.11.2020 03:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Иво Прокопиев: Хищникът от "Капитал" с тате и Тато зад гърба

https://www.monitor.bg/bg/a/view/89087-%D0%98%D0%B2%D0%BE-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%A5%D0%B8%D1%89%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%9A%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB-%D1%81-%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D0%A2%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%B4-%D0%B3%D1%8A%D1%80%D0%B1%D0%B0 

 

В поредица от статии Агенция "Монитор" ще представи резюмета от шокиращите разкрития на в. "Телеграф" за задкулисието в страната, което фалира КТБ и ограби хората и държавата. Текстовете са от книги, които вече бяха публикувани или предстоят да бъдат публикувани от най-тиражния вестник в страната - "Българския Мадоф", "Хищникът от "Капитал" и "Газовия барон". Заради огромния читателски интерес, ви представяме най-любопитните части от книгите, като това е първата глава от книгата, разказваща с доказателства как Иво Прокопиев бръкна в джоба на всички ни, а сега се опитва и да лъже цялото общество посредством Фабриката за фалшиви новини - "Хищникът от "Капитал".   

Нека приложим към Иво Прокопиев матрицата, която безпогрешно дезавуира истинските биографии на знаковите политически и бизнес диверсанти на прехода. Чрез изучаването на неговия генезис, чрез осветляването, анализа и акцентите върху засечените обвързаности, взаимовръзки, схемите на забелязване от кукловодите на българския преход, отглеждането му през годините, инкорпорирането и издигането в новата българска номенклатура, може да се постигне фрагмент от картината на прехода в България. Много от написаното по-долу може да послужи за извеждането на сигурни закономерности по посока генезиса на други български „бизнесмени“ и тези закономерности в никакъв случай не съдържат качествата „благоприличие“ и „добродетелност“. Това е един от много важните казуси – защо една определена група никому неизвестни преди 10 ноември 1989 г. хора след това бяха старателно подбрани, обучени и лансирани, за да стигнат във висшите нива на публичната власт и бизнеса. Защо тези хора или техните най-близки роднини задължително имат връзки с репресивните тайни служби на тоталитарния режим? Това свързано ли е с притежаването на особено ценни и полезни за българското и международното задкулисие качества и способности? Документалните аналитични отговори на тези въпроси ще обяснят нивото на качеството на свършеното от тези хора в публичната власт, бизнеса и медиите през годините на прехода. Нека отговорим на горните въпроси в светлината на изясняването на фактите и документите, свързани с едно от знаковите лица на българската олигархия – Иво Прокопиев. Какви са връзките му с комунистическата номенклатура и комунистическите тайни служби? Дебели и отдавнашни, идват чак от дълбините на времето. Бащата Георги Прокопиев е бил сред управителите на любимия резерват на Тодор Живков – представителното ловно стопанство (ПЛС) „Воден“ край Разград. Комунистическият диктатор е посрещал там най-скъпите си гости, вкл. Леонид Брежнев.
От 1962 г. целият комплекс преминава на подчинение и ръководство към Пето управление на ДС ( УБО). Георги Александров Прокопиев започва в УБО като волнонаемен и стига до чин „капитан“. В публичен оборот липсва каквато и да е информация за бащата Георги Прокопиев. А е изключително нужна. Единственото, което се знае, е, че бащата на Иво Прокопиев е работил в представителното ловно стопанство „Воден“ край Разград. И толкова. В тази книга за първи път ще прочетете пълната и много подробна биография на капитана от Пето управление (УБО) на Държавна сигурност Георги Прокопиев. Роден е на 6 октомври 1942 г. в с. Сенокос, окр. Благоевградски, където е живял до 1946 г. След това родителите му се преместват да живеят в с. Воден. Баща му (дядото на Александър и Иво Прокопиеви) Александър Прокопиев Спасов е от с. Сенокос, Благоевградски окръг, член на БКП от 1946 г. Георги Прокопиев има три сестри – Божанка, Славка и Радка. И трите са членове на БКП. През 1956 г. завършва основното си образование в с. Побит камък, след което постъпва в горския техникум в гр. Велинград. Същия завършва успешно през 1960 г. и е повикан да отбие военната си служба в редовете на БНА. До 15 май 1961 г. е войник в София, след което е командирован в с.Равнец, окр. Благоевградски, откъдето се уволнява на 16 октомври 1962 г. След уволнението постъпва на работа в горското стопанство в с. Воден, окр. Разградски, като помощник лесничей. През ноември 1966 г. е приет в БКП.

Майката на Иво Прокопиев - Венета Иванова Великова-Прокопиева, е родена на 9 февруари 1946 г. в с. Манастирско, Разградски окръг. Нейният баща, Иван Великов Иванов е бил нелегален член на БКП, помагал е активно на комунистическия терорист в Разградско Стоян Иванов. Венета Прокопиева е била член на БКП, баща й – също. И нейният брат Петър Великов, вуйчо на Иво Прокопиеви, е бил член на БКП още от далечната 1960 г. Венета Прокопиева също е била служител на Пето управление на ДС (УБО) като волнонаемна. Впоследствие тя се прехвърля да работи като технически сътрудник в ОУ на МВР-Разград. Георги Прокопиев е приет на работа в УБО през 1969 г. Бил е помощник-лесничей, зам.-директор и директор на представителното ловно стопанство „Воден“ край Разград. Като зам.-директор той е натоварен да движи всички ловно-стопански въпроси, да следи за доброто развитие и състояние на дивеча, да осигури паша и качествен фураж, да следи за поддържането на всички ловно-стопански съоръжения и построяване на нови такива. Всичките си задължения др. Прокопиев изпълнява отлично, поради което става любимец на Тодор Живков. През март 1972 г. Георги Прокопиев е назначен временно да изпълнява длъжността „директор“ на стопанство „Воден“. След няколко месеца отново е върнат на длъжността „зам.-директор“ на ПЛС „Воден“. Като член на БКП той изпълнява всички възложени му партийни поръчения. Поради това Георги Прокопиев нееднократно е награждаван от ръководството на УБО - с медал, с изказване на благодарност, със значки, с парични суми и т.н. Освен наградите, Георги Прокопиев има и наказания. И то за какво мислите – за далаверка, разбира се. През 1977 г. той е наказан за недобро стопанисване и неправилното изразходване на стоково-материалните ценности и допуснати липси и щети за УБО при ремонтите на домове № 2 и 3 в ПЛС „Воден“. През 1984 г. е повишен в чин „лейтенант“, назначен е на длъжност „старши разузнавач“ при 3-ти отдел на Пето управление на ДС (УБО) и е прехвърлен за директор на представителното ловно стопанство „Мазалат“ в Габровско. Това е причината Иво Прокопиев да завърши математическата гимназия в Габрово. През 1990 г. капитанът от УБО-ДС Георги Прокопиев отново е върнат във „Воден“ като зам.-директор на обекта. През есента на 1990 г. той е преназначен от зам.-началник на отделение в НСО за старши инспектор - позиция, на която се пенсионира след няколко години.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: narodovazpitatel
Категория: Политика
Прочетен: 217542
Постинги: 92
Коментари: 113
Гласове: 139
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930