Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2013 23:32 - ЕВРЕЙСКИТЕ МАСОНСКИ ЛОЖИ И ТЕХНИТЕ "ОСВОБОДИТЕЛНИ РЕВОЛЮЦИИ"
Автор: narodovazpitatel Категория: Политика   
Прочетен: 3382 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Масоните в Югославия

1764 - 1980

Първата масонска ложа в Югославия била ложата в Котор от 1807 г. в Черна гора. Тя била основана от фнеските офицери и военни на Наполеон под името "Loge de St. Jean" ( "Ложа "Св. Йоан").

В Сърбия първата ложа била настанена в Белград към края на XVIII век. Ложа "Али Коч", една от старите ложи, имала много голямо влияние за развитието на политиката на Балканите. През 1876 г. последователите на масона Гарибалди възстановили ложа "Svetlost Balkana". Ложите "Сръбска задруга", "Разбирателство, труд и постоянство", "Побратим" в Белград и ложата "Бедност" в Ниш също започнали (или продължили) своето действие по това време. Ложа "Али Коч", за която ще стане дума, е била смесена турско-сръбска ложа с членуващи емигранти от почти всички балкански и централно-европейски страни. За нея не се говори много по обясними причини, а Зоран Нинезич, бивш главен майстор-масон от югославската комунистическа ложа от 1990 г. официално "разбудена" от Великата ложа на Западна Германия, бил изключен от братството през 1993 г. поради изнасянето на тайни факти в неговата "Масонството в Югославия".

По-известните масони били Доситей Обрадович, писател и поет, основател на първия сръбски университет и Министър на образованието, Сима Милутинович-Сарайлия, писател и наставник на Петър II Петрович Ниегос, поет, свещеник и владетел на Черна Гора, Никола Пасич, премиер-министър на Сърбия, Стефан Мокраняц, композитор   и др.

В навечерието на Втората световна война в страната имало 27 ложи и над 2 500 масони. След нея, смята се, ложите били приспани, но както и в другите "комунистически" страни в Източна Европа, голямата част от "комунистическите" управници са били и са си останали масони, управляващи "комунистическите" режими в тези страни не от Московските централи, а от Западно-европейските и Американските масонски централи, контролиращи политиката, икономиката и репресивните апарати по места до "падането" на режимите, след което отново масонството излиза "на светло", както е в момента. Така ще бъде до Второто пришествие.

А след това ще бъде по друг начин.

В книгата на сръбския "Велик магистър" на "Великата югославска ложа" Зоран Нинезич, заради която е отстранен, намираме ценни сведения за ръководната роля на масонството в "революционите борби за национална независимост" в различните балкански страни през 19 век. Особен интерес представлява подробното описание на дейността на белградската ложа “Али Коч”, главната ложа на "християни" и "турци" на Балканите, която имала филиали в Русе, Видин, Свищов, Варна, Ниш и Никопол.





Гласувай:
3


Вълнообразно


1. danailvdimitrov - в ложата "Али Коч" членува и дясната ръка на Левски-Ангел Кънчев
27.08.2013 08:50
Раковски пък няма ложа в Сърбия и Румъния в която да не членува. Каравелов е замесен с "Омладинците" т.е "Млада Сърбия" и обвинен за убийството на сръбския княз, а "Легиона" в Белград е техен проект. Левски членува в "Млада България" и "Тайната дружина..." създадени от Мацини и Гарибалди-любимци на Хр.Ботев.

Широкият план за разбутване на балканските народи и кървавите касапници е в ход!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: narodovazpitatel
Категория: Политика
Прочетен: 218058
Постинги: 92
Коментари: 113
Гласове: 139
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930