Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2020 06:29 - Калининград или...окупираният Кьонигсберг
Автор: narodovazpitatel Категория: История   
Прочетен: 1804 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image
Що за град е този Калининград?!

Всъщност това е славният град Кьонигсберг в северната част на германската провинция Източна Прусия, който има нещастието на Потсдамската мирна конференция след Втората световна война да бъде предаден на ненаситния Съветски съюз. За няколко години всички жители на Кьонигсберг – към 370 000, са прогонени, а на тяхно място съветският лидер Йосиф Сталин заселва т.нар. „съветски човеци” – същества от неизвестен вид и произход, прехвърлени от вътрешността на необятната страна.

На 4 юли 1946 г. Кьонигсберг е преименуван на Калининград. Но защо Калининград? Не бързайте. По-важното е, че в Кьонигсберг през 18 век е роден един от най-големите философи на всички времена – Имануел Кант, който пръв въвежда едно понятие, което и днес политиците често употребяват – Rechtsstaat или „правова държава”.


В Кьонигсберг еврейската философка Хана Аренд, написва труда си „Произход на тоталитаризма“(1951), в който анализира фашизма, националсоциализма и комунизма, и стига до верния извод, че става дума за един дол дренки. След Аренд всички сериозни учени приемат, че между националсоциалисти и комунисти няма съществена разлика.

За съжаление и днес има заблудени, както стари, така и млади хора, които смятат, че комунистите са се борили срещу фашистите за нещо различно. Напротив. Те се борят, за да създадат абсолютно същата тоталитарна държава като Германия на Хитлер. Разбира се, има разлики. Докато Хитлер избива главно други народи, Сталин и неговите слуги в България избиват собствените си народи. И все пак, защо Калининград?
Михаил Иванович Калинин (1875-1946) е виден болшевишки функционер. Той заема поста на Председател на Президиума на Върховния съвет на СССР – най-високият съветски държавен пост, от 1919 до 1946 г., т.е. несмяняем е от създаването на съветската държава до смъртта си. Приживе сам кръщава два града на свое име. През 1928 г. град Корольов става Калининский (по-късно и Калининград – 1938 г.), а през 1931 г. град Твер става Калинин. А след смъртта му през 1946 г. Кьонигсберг, родното място на Кант и Аренд, е именуван Калининград.

Другарят" Калинин си падал по малолетни момичета. Особено по балерини – за предпочитане 16 годишни. Редовно гледал балет и още по-редовно си избирал младо балеринче. Охраната „доставяла” девойчето на „официална среща” с „другаря Председател”. И там: или-или. Но се случвало някое девойче да се държи „неприлично” с „другаря” Калинин, не искало да общува с него, казано по-просто – опъвало се. Белла Уварова – на 16 години, отказала „взаимност” на „другаря" Калинин. И той се разгневил. Никой повече не видял красивото дете. Но родителите му вдигнали шум, обърнали се към милицията. И обезобразеното телце на девойчето било открито в гората край Москва. Създава се специална комисия за разследване на „произшествието”. Намесва се лично „другарят” Сталин. И накрая се оказало, че родителите на девойчето били „чуждестранни шпиони”. Разстреляли ги. Временно „другарят” Калинин излязъл в платен отпуск. Но след като скандалът утихнал, старият коцкар се появил отново в Большой театър.

През 1938 г. гавазите на Калинин откарват на вилата му 17 годишната Егорова. Но отново проблем...тя се оказала дъщеря на известен съветски маршал – Александър Егоров. Сигналът отново стигнал до Сталин. И „мъдрият вожд” взел две "мъдри" решения. Първо, виновен се оказал не Калинин, а съпругата му Екатерина, която след като попаднала под „троцкистко влияние”, не обръщала достатъчно внимание на своя похотлив съпруг. Екатерина била арестувана, осъдена по бързата процедура и затворена в концлагер в Сибир. Там прекарва седем години. Но да не мислите, че Калинин се е разсърдил на Сталин? Да не си помислите, че е подал оставка заради репресията срещу другарката му, която му е родила и отгледала деца? Не. Приел с „разбиране” решението на „другаря” Сталин и си запазил поста. Защото за „истинския комунист” кое е по-важно: съпругата или поста?

Калинин продължил и през войната да мърсува. А след смъртта му Кьонигсберг става Калининград. Но какво се е случило с бащата на изнасиленото девойче, съветският маршал Егоров? Понеже след изнасилването на дъщеря му той много взел да си отваря устата, че и да недоволства дори, го обявяват за "враг" и го разстрелват на 23 февруари 1939 г. – на връх празника на Червената армия. Калининград е град - символ на безправната държава Съветски съюз. В града, който с името си доказва и колко безправна държава е днешна Русия след като в нея продължава да съществува град с това мерзко име.



Гласувай:
3



1. apostapostoloff - Империята на злото си
25.08.2020 06:37
остана Империя на злото.
цитирай
2. morskipesni - И по-зле ще става за фашагите.
25.08.2020 09:22
Особено откакто АЗ съм на значим пост в скапаната им държавица. Същото за глупаците от САЩ, посмешището на цял сват.
цитирай
3. barin - Трудно разрешим въпрос. Сега е о...
25.08.2020 11:47
Трудно разрешим въпрос. Сега е отдалечен от Русия , но не граничи с Германия, а е немски? Поне засега не виждам как ще си го върнат германците. Никой не се отказва доброволно от територия.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: narodovazpitatel
Категория: Политика
Прочетен: 217516
Постинги: 92
Коментари: 113
Гласове: 139
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930